Primitív-e vagy?

2009.05.06. 05:03

Van ugye az iwiw. Namármost pár hete feldobták (úgymond fészbúkosították) azzal, hogy alkalmazásokat is lehet a rendszerben használni, ezzel bővítve az oldal funkcióit. Ezen alkalmazások közül az egyik legnépszerűbb az Egymás szemében nevű, amely arról szól, hogy aki hozzáadja a profiljához az tud pontozni másokat különféle kategóriákban, illetve ő is pontozhatóvá válik. Az egész anonim, tehát te se tudod meg, hogy ki pontozta az "Őszinteség" jellemvonásodat kettesre (mint nekem valaki, pedig csak akkor hazudok, ha éppen az tűnik célszerűnek :)), és mások se látják, hogy te voltál az, aki értékelte őket. Ennél bonyolultabban már meg se lehetett volna fogalmazni, nézzétek el nekem, még reggel van. A lényeg, hogy az egész önkéntes, tehát ha nem veszed fel az alkalmazást, akkor nem is tudnak pontozni téged.

Azért írtam le ennyire részletesen a dolog működését, mert lett egy új kedvenc üzifal bejegyzésem iwiw-ről vele kapcsolatban:

"Egymás szemében" meglehet dögölnötök!Nekem ne írogassatok itt  iwiw-en mert szétb*szom a szátok!
A JÓ **** (csillagok, csillagok szépen ragyogjatok - JonC) ANYÁD!!!!(anyádról írjál véleményt ne rólam te kis ***!!!)

Jézusom... ja, és ez egy nőneműtől származik.

Írta: JonC

8 komment

Címkék: iwiw idióta

A bejegyzés trackback címe:

https://raktalicska.blog.hu/api/trackback/id/tr851105452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tsyga 2009.05.06. 14:06:09

Nőnemű? Szerintem az évek folyamán sikeresen levetkezte a nőiességét... Amikor a BGY-sal járt (ezt a kódolást :D ), akkor még nőiesen viselkedett aránylag, meg jól is nézett ki... de mostanában már... uhh...

Amúgy tök büszke vagyok magamra... amikor kiírta iwiw, hogy "milyen jó, lesz lehetőség alkalmazásokra, ha akarom". akkor előrelátóan nem engedélyeztem őket... Nincs is semmi bajom vele így, mert messziről elkerül... Hűűű, de büszke vagyok a konzervatív gondolkodásomra. Zsír. :D

JonC 2009.05.06. 15:09:49

@Tsyga: "BGY-sal" XD ezt tényleg nem vágja le így senki! amúgy az alkalmazások viccesek, bár tényleg nem árt hozzájuk némi újra való nyitottság. ami előny, ellentétben a konzervatizmussal, legalábbis szerintem.

Tsyga 2009.05.06. 21:58:34

KonzervatÍVizmus. Amit te írtál az valószínűleg a pléhdobozba zárt attilák mozgalmának/ideológiájának a neve lehet. :P :D (tudod, mint az interbet ;) )

Nyitott vagyok az új dolgokra, de sajnos csak bizonyos szintig. És most a visszajelzéselből arra következtetek, hogy nem annyira értékteremtőek ezek az iwiw alkalmazások, mint amennyire bosszantóak. :)

JonC 2009.05.06. 23:55:17

@Tsyga: akkor úgy kell írni, most már kvittek vagyunk :)
az értékteremtés meg kajak szubjektív dolog, kinek mi az érték... de ha meg se próbálja az ember, akkor hogyan alkot véleményt valamiről?!

Tsyga 2009.05.07. 07:13:37

Tudod vannak tudományos módszerek... Az iwiw eddigi fejlesztéseit attribútumokká, és számokká konvertáltam. Na most különböző algoritmusokat figyelembe véve, trendszámítással meglehetősen pontosan tudtam előre prognosztizálni, hogy előre determinált az iwiw alkalmazások bugyutasága. :)

De igazad van az érték szubjektív dolog. De nem hiszem, hogy egy olyan alkalmazás amelyben NÉV NÉLKÜL lehet véleményt alkotni a másikról, az releváns bárminemű kontextusban is. :)

(kezdődik a vizsgaidőszak... :D )

JonC 2009.05.07. 09:21:30

@Tsyga: úgy vélem, hogy értéket képviselhet az, ha az ember ilyen formában szerezhet információt arról, hogy hogyan ítélik meg őt kívülállók. Én sokat gondolkoztam azon, hogy milyen izgalmas lenne tudni, hogy mások mit mondhatnak rólam a hátam mögött például, és - mivel ez kivitelezhetetlen - ezért jobb híján ez az iwiwes applet maradt a tudásszomjam kielégítésének eszköze.
(én meg másnapos vagyok megint... :D)

i.mrc 2009.05.27. 20:27:52

Egymás szemében?! Ez arra jó, hogy az 1500 ismerőssel büszkélkedhető tinédzser picsák tovább gyúrhassák az egójukat!!! Nos, egy más szemében inkább csak szálka szeretnék lenni:) Oi! Oi! Oi!

JonC 2009.05.27. 20:47:44

@i.mrc: haha, ez olyan i.mrc-s volt :D :D