A Terror News akta 1.

2009.01.24. 17:04

Igen, tudom hogy írtam ma egy olyan elhamarkodott dolgot, hogy nem írok postot, de az állt a háttérben hogy iszonyatmód másnapos voltam még dél fele, és még az egeret molesztálni se nagyon volt kedvem, nemhogy odanyúljak a billentyűzetért :) Ez most már elmúlt, úgyhogy egy pillanat alatt megindult az agyműködésem újra, így eszembe is jutott egy zseniális ötlet, ami bőven megér egy postot, és aminek a neve: nosztalgia!

Tudnotok kell, hogy nekem már nagyon régóta vannak ilyen blogírói ambícióim (olyan régóta, hogy amikor először nekiálltam egy weboldalt összebütykölni Frontpage-ben, akkor még nem is volt ismert az a szó, hogy 'blog'), és egész tetemes mennyiségű cuccot gyűjtöttem össze anno mindenféle érdekes témában, azzal a címszóval, hogy 'egyszer majd publikálom őket, és mennyire jó lesz az mindenkinek'.

A gyűjteményemet persze nem akarom egy postba sűrítve rátok zúdítani, úgyhogy kezdjük talán ezzel a részével:

A Terror News akta

 Az ifjabbak (és a kevésbé monitorfejűek :) )már talán nem is emlékeznek erre a mozgalomra, amit úgy hívtak, hogy lemezújság. Hogy ez mit is takart? Naggyon eccerű: adva volt néhány srác, akik - net híján - programokat írt, amelyek keretet adtak mindenféle cikkeknek. Az olvasó is publikálhatott (sőt, muszáj volt, mert a szerkesztők nem lettek volna képesek megtölteni a magazint), és végül az egész egy nagy haveri dologgá ment át (bár nem minden esetben), és mindenki kiadhatta magából, ami a szívét nyomja. Nna, ilyen volt a Terror News is. Én -szokásomhoz híven- erről a dologról is lemaradtam, mivel amikor az újság megszűnt (kb. '97 táján) még számítógépem se volt. Késöbb persze bepótoltam a dolgot, és úgy éreztem, hogy közéjük tartozom. Rengeteg dologra hívták fel a figyelmem (zene, élet a nagy pösti milliőben, stb.), és így sokat tanultam tőlük. Persze az a gyerekes naivitás is érezhető helyenként a cikkeken, ami a 15-16 évesekre jellemző, de talán ez még előnyére is vált az egésznek. 

Szóval: a magam hülye osztályozási formái szerint kigyűjtöttem néhány nagyon ütős cikket, ill. egyéb írást egy pár éve, gondolván, hátha még szükségem lesz rá. A gond csak az velük, hogy DOS-formátumban "lopott" ki a lemezújság beépített opciója (naná, akkoriban még a DOS volt a menő), így néhány karakter kissé hülyén fest a cikkekben. Ezekért elnézést kérek, amúgy szerintem az élvezhetőséget nem rontják.
És eljött a pillanat, hogy megosszam veletek ezeket a gyöngyszemeket. Jó szórakozást!

Eddig az eredeti idézet egy sose publikált weboldalamról, kezdésnek pedig következzék a nagyon Best of-ból néhány vicces írás:

 

Rambó 1:

(részlet)

Rambó tudta, hogy Tészta üldözni fogja. Még jó, hogy szolgált a
zöldgatyásoknál, mert így ott megtanult: mókusul, csigául, kutyául és egy
kevés angolt is. Tehát a mókusokkal és a csigákkal "Tésztaörség" fedônéven
ôrséget szervezett, merha véletlenül jönne Tészta... És jött vele Ornyell!
meg a kutyák: Szandokán, Néró, Cézár, Buksi és Rexi. De mivel a mókusok és a
csigák rohamhírláncon értesítették Rambót, ezért ô felkészülten vára az
ellenséget.

  Letöltés itt -> http://data.hu/get/1120674/RAMBo_1.doc

Rambó 2:

(részlet)

A golyó letépte Rambó bal karját, de ô ment tovább.
Lábával belelépett egy ürgelyukba, és az óriási lendület miatt benszakadt.
Pofára esett, kése levágta a jobb karját. Az orrán húzta magát, hogy
elharapja Tészta torkát. Tészta felugrott és szétlôtte Rambó fejét, aki
utolsó erejével szembeköpte Tésztát, aki megvakult és elvesztette
eszméletét.

Letöltés itt -> http://data.hu/get/1120681/Rambo_II.doc.html

Első körben ennyi, természetesen ez csak az egyik srác néhány szösszenete, azok közül, akik írtak ebbe a magazinba, tehát ha nem jött be, akkor sem kell csüggedni, folyamatosan fogom küldeni az infót, és biztos lesz közte olyan is, ami tetszeni fog :) Például közölni fogom Tomcat 'hogyan pusztítsunk el egy óvodát' című nagyszabású művét is :)

További infó erről az egészről amúgy ezen az oldalon érhető el:

http://hampage.hu/nosztalgia/tn/index.html

A bejegyzés trackback címe:

https://raktalicska.blog.hu/api/trackback/id/tr58899910

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Ráktalicska » Blog Archive » A Terror News akta 2. 2009.06.15. 20:50:20

[...]target="_blank">ide izé ide!) Ezúttal néhány gyöngyszemet osztanék meg veletek Tomcat papa korai[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bldo 2009.12.02. 14:00:31

Ó igen, boldog ifjúkor.
Bélyeg, válaszboríték: 40 Ft
Kisfloppy: 100 Ft
Az érzés, amikor az új szám megérkezett a postaládába: PRICELESS!

Adani 2013.12.22. 21:23:36

Jó kis újság volt akkoriban a TN, még most is szívesen olvasom csak hát pl. a CD-s verziónál hiába akartam most pótolni a hiányosságot, egyszerűen nem lehet futásra bírni DosBox alatt (60,61 dettó, de a többi elindul és működik is). Még egy régi p1-es gépet is összekalapáltam neki, hátha majd azon, de abban meg S3 kártya van és azt ugye szintén nem szereti a TN.
süti beállítások módosítása